Irtisanomiset

 YLE: SAK -Tyly työnantaja

*********

Pravda – Kotimaa – 1.11.2003 – 664 merkkiä – 1. painos

Sasi: SAK-konserni viitoitti tien irtisanomisille

Kokoomuksen kansanedustajan Kimmo Sasin mielestä palkansaajakeskusjärjestö SAK on itse näyttänyt tietä yritysten irtisanomisaallolle antamalla alkusyksystä potkut seitsemälle Kiljavan opiston työntekijälle tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla. ”SAK teki näin, vaikka SAK-konserni ei ole tappiollinen”, hän sanoo.

Sasin mukaan irtisanomiset olivat merkki yrityksille: ”Jos työntekijöiden keskusjärjestö irtisanoo omia työntekijöitään, niin ei ole erityisen paheksuttavaa, jos kannattavuudestaan elävä yritys irtisanoo omiaan.”

STT

Pravda – Kotimaa – 12.9.2003 – 2106 merkkiä – 2. painos

SAK tyytyi seitsemän irtisanomiseen Kiljavalla


Yhdeksän sijasta SAK antaa potkut seitsemälle Kiljavan opiston työntekijälle.

Alkuviikon yt-neuvottelujen jälkeen työpaikan menetys uhkasi myös kahta opiston opettajaa, mutta he saavat pitää työnsä. Sen sijaan työt loppuvat yhdeltä kurssisihteeriltä, kahdelta siivoojalta, kolmelta keittiön työntekijältä sekä yhdeltä taloustoimiston työntekijältä, joka on työtapaturman vuoksi ollut viime vuodet sopeuttamiseläkkeellä.

SAK tiedotti torstaina, että ”viikon aikana onnistuttiin neuvotteluissa löytämään ratkaisuja, joilla irtisanomiset voitiin rajoittaa seitsemään henkilöön”.

Ammattiosaston pääluottamusmies Erkki Torikka sanoo, ettei ainakaan työntekijäpuolen kanssa neuvoteltu.

”Vähennys perustui työnantajan omaan päätökseen”, hän sanoo.

Pettynyt Torikka arvioi, että opettajatkaan eivät olisi saaneet pitää töitään, ellei työnantaja pelkäisi tulomenetyksiä. Ilman opettajia koulutustarjontaa olisi ollut pakko supistaa.

Työnantajan eli SAK:n tiedotteen mukaan irtisanotuista neljälle on voitu tarjota tuntipalkkaista työtä.

Torikan mukaan tätä on työnantajan turha korostaa, koska työsopimuslaki edellyttää, että kuuden kuukauden irtisanomisajan jälkeen työnantajan on yhdeksän kuukauden ajan ensiksi tarjottava töitä irtisanotuille.

Työntekijäpuoli ihmettelee, miksei työnantaja suostunut neuvottelemaan esimerkiksi kahden siivoojan osa-aikaistamisesta, koska nämä olisivat siihen itse olleet halukkaita.

”Osa-aikaisuus ei olisi tuonut sitä sesonkijoustoa, mitä tässä haettiin. Sen sijaan tuntitöitä pystymme tarjoamaan sesonkina”, sanoo opiston rehtori Pertti Rantanen.

Rantasen mukaan ulkopuolinen arvioija päätyi aiemmin tänä vuonna siihen, että Kiljavan opisto pärjää nykyistä pienemmällä työntekijäjoukolla.

Kiljavan opisto on Nurmijärvellä sijaitseva SAK:n koulutussäätiön ylläpitämä opisto, jossa annetaan mm. luottamusmieskoulutusta. Opisto on parina viime vuonna tehnyt rutkasti tappiota.
Pravda – Kotimaa – 9.9.2003 – 2846 merkkiä – 1. painos

SAK antaa potkut yhdeksälle Kiljavan opiston työntekijälle


Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK irtisanoo huomattavan osan Kiljavan opiston työntekijöistä.

Yt-neuvottelut noin 40 työntekijän kanssa päättyivät maanantaina, ja lopputili näyttää tulevan yhdeksälle. Lopullisen päätöksen tekee opistoa ylläpitävän säätiön hallitus rehtorin esityksestä.

Keskusjärjestö perustelee irtisanomisia taloudellisin ja tuotannollisin syin; opisto on viime vuodet toiminut tappiollisesti. Viime vuonna miinusta tuli 85000 euroa.

”On syytä muistuttaa siitä, että meillähän kynnys lähteä tällaisiin ratkaisuihin on erittäin korkea. Meillä on ollut kolmivuotinen kehittämishanke taustalla, jonka aikana pyrittiin myös talouden tervehdyttämiseen”, sanoo koulutuspäällikkö Markku Liljeström SAK:sta.

Hänen mukaansa toivottua tulosta ei ole vielä tullut.

Kiljavan opisto on SAK:n koulutussäätiön ylläpitämä opisto, jossa annetaan mm. luottamusmieskoulutusta. Se sijaitsee Nurmijärvellä.

Kiljavan työntekijät reagoivat irtisanomisiin maanantaina japanilaisella lakolla. Se on lakko, jossa kukaan ei ole lakossa, mutta rintamuksessa kannetaan lappua, jossa lukee ”lakossa”.

Ammattiosaston pääluottamusmies Erkki Torikka syytti työnantajaa puheiden ja tekojen ristiriidasta.

”Ay-liikkeen isot päälliköt puhuvat koko ajan yt-lain merkityksestä ja siitä, että ei pitäisi olla muodollisia neuvotteluja. Nyt on käyty täysin muodolliset neuvottelut.”

Esimerkiksi iäkkäiden työntekijöiden osa-aikaistaminen on hänen mukaansa jätetty täysin vaihtoehtojen ulkopuolelle. Torikka sanoo työntekijäpuolen periaatteessa ymmärtävän sopeuttamistarpeen, mutta ei sitä, että kertarysäyksellä hankkiudutaan eroon suuresta joukosta.

Irtisanotuiksi tulevat yksi kurssisihteeri, kolme keittiön työntekijää, kaksi siivoojaa sekä kaksi opettajaa ja yksi henkilö taloustoimistosta. Henkilöstöryhmistä vain johtajisto on välttymässä potkuilta.

”Jäljelle jäävällä työntekijämäärällä ei toimintaa voi pyörittää”, Torikka sanoo. Kiljavan opiston talousvaikeuksiin on monta syytä.

Valtionapu on viime vuosina selvästi pienentynyt, minkä lisäksi valtavan 15000 neliön kiinteistökannan korjaukset syövät jatkuvasti rahaa.

Markku Liljeströmin mukaan myös koulutuksen kysyntä on ollut vähenemään päin, osasyynä työnantajien kielteinen asenne.

Torikka kiistää tämän. ”Sellaista näkemystä ei meillä ole”, hän sanoo ja viittaa työnantajapuolen ja työntekijäpuolen yhteiseen koulutussopimukseen.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: