Halosta ei jenkeissä tavata

Bushin_kaveri

Presidentti Tavja Halosen vierailu Yhdysvaltoihin 16.-18.5.2007 meni jälleen nappiin eli tapaamisaikaa ei löytynyt presidentti Bushilta, edustajainhuoneen puhemieheltä Nancy Pelosilta taikka senaattori Hillary Clintonilta. Diplomaattisesti vastaus kaikilta oli että aikataulut eivät salli tapaamista, joka on yleinen tapa kieltäytyä hienotunteisesti tapaamasta. Muutamaa päivää aiemmin Ruotsin pääministeri Reinfeldt tapasi kolmikon ja aikaa löytyy ilman ongelmia myös kesäkuussa vierailevalle Viron presidentti Ilvekselle.

Halonen niittää nyt satoa muutaman vuoden takaisesta YK:n puheestaan, jossa arvosteli raskaasti Yhdysvaltain sotatoimia Irakia vastaan, jota ei ole Yhdysvalloissa unohdettu. Edellinen Suomen ulkoministeri Tuomiojahan vielä lisäsi suhteiden jäistä ilmapiiriä läksyttämällä jenkkien ulkoministeri Ricea ihmisoikeuksista omalla vierailullaan muutama kuukausi takaperin. Halonen taisi myös saada pikkaisen maistaa omaa lääkettään Hillary Clintonin kieltäydyttyä tapaamisesta, sillä vuosi sitten Halonen järjesti koomisen episodin kun järjesteli itselleen kissanristiäisiä ettei joudu tapaamaan Suomessa vierailulla ollutta ex-presidentti Bill Clintonia tämän pyynnöstä huolimatta.

Halonen ja Tuomioja ovat saaneet maiden suhteet varsin jäiseen tilaan omalla jenkkivihallaan ja onkin naurettavaa väittää suhteiden olevan erinomaiset kuten Halonen teki jenkkipuheessaan. Onneksi kokoomuslainen ulkomisteri Kanerva sentään on Washingtonissa toivottu vieras ja tapaaminen Condoleezza Ricen kanssa järjestyikin ennätysvauhtia, jota voidaan pitää selvänä näpäytyksenä Haloselle.

Jenkkien näkemyksen maiden nykysuhteista Halosen valtakaudella saakin ulkoministeriön maiden suhteiden luokittelusta, joka tosin tehty diplomaattisesti mutta ero naapurimaahan Ruotsiin on varsin merkittävä ja kaukana ’erinomaisesta’ mitä Tavja yrittää sepittää.

Ohessa linkki USA:n ulkoministeriön sivulle, jossa kerrotaan Suomesta.

http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/3238.htm

”U.S.-FINLAND RELATIONS
Relations between the United States and Finland are warm.”

—–

Samanlainen sivu Ruotsista.

http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/2880.htm

”U.S.-SWEDEN RELATIONS
Friendship and cooperation between the United States and Sweden is strong and close.”

Alla uutisvideo kuinka Tavjan tapaamiskutsuista kieltäydyttiin urakalla:

Huuhkaja

Mainokset

3 Responses to Halosta ei jenkeissä tavata

 1. Juho§ sanoo:

  Hienot sivut.

  Halonen käytti puheoikeuttaan YK:ssa alleviivaamalla että hyökkäys Irakiin oli laiton, kuten se kansainvälisen lain mukaan oli. Samanlaisia puheenvuoroja on esittäneet muutamat muut, ja mm. edellinen pääsihteeri Kofi Annan. Suurin osa YK:n jäsenvaltioiden päistä on pitänyt suunsa supussa asiasta.

  Annat ymmärtää, että GWB, Hillary ja Nancy Pelosi eivät suostuneet tapaamaan Halosta ”näpäytyksenä” tämän kommenteista.

  Irakin sota on ajanut n.3 miljoonaa ihmistä maanpakoon, noin miljoona on kuollut ja kaksi miljoonaa on joutunut pakenemaan Irakin sisällä etnisiä välienselvittelyjä. Arvioidaan, että sodan lopulliseksi hintalapuksi tulee yli 2 triljoonaa. Tästä suurimman rahallisen hyödyn keräävät KBR-Halliburton, Brectel ja muut CIAn johtoon ja nykyiseen USA:n hallintoon kytkeytyneet henkilöt.

  Pitäisikö Jaskan mielestä suomen lähettää 100 000 kalashnikovia Afganistaniin, että voitaisiin ”auttaa” terrorismin vastaisessa sodassa?

 2. Jaska sanoo:

  Kiitoksia sivukommentista =)

  Puska nyt on listannut Tavjan Suomen aikalailla vihollismieliseksi valtioksi ja ei sen takia heilastele Tavjan/Örkin kanssa. Se miksi Hillary ja Pelosi tuon tapaamiskutsun hylkäsivät voi olla muista asioista kyse. Hillaryn kohdalla saattaa vaikuttaa tuo Tavjan tuore pakoilu B.Clintonin tapaamisesta, joka lienee vaimollakin tiedossa,

  Totta hemmetissä pitäisi 100k kalashnikovia lähettää Afganistanin hallituksen joukoille, jotka siellä yrittää ylläpitää järjestystä suomalaisten rauhanturvaajien rinnalla. Luulisi suomipojallakin olevan turvallisempi fiilis kun vieruskaverilla on Kalashnikov kädessä eikä päivänkakkara 😉

 3. Juho§ sanoo:

  Aseista ei Afganistanistanissa ole ennestään suurta pulaa. On erittäin mahdollista että nuo aseet leviäisivät paikan päällä muillekin kuin USA:n hallituksen tukemille sotajoukoille. Lisäksi aseiden lähettäminen sota-alueille on kielletty kansainvälisissä sopimuksissa, eikä suomen kannata ihan joka sopimusta rikkoa vaikka kokoomuksen kaappaama ulkopolitiikka sitä toivoisikin. Nyt asia on jo kai kuopattu, ei ainakaan ole enää puheita asiasta kuulunut. Sen sijaan –

  ”the three main security challenges for Finland today are Russia, Russia and Russia. And not only for Finland, but for all of us. ”

  venäjävenäjävenäjä – kommentin (joka oli uutisoinnissa päällimmäisenä) jälkeen tapa jolla Häkämies lausetta jatkaa… minusta se antaa ymmärtää että ’me’ olemme Suomi ja USA ja kenties ”Länsi.” Heti perään Häkämies hehkutti tapaamistaan John Negroponten kanssa, jota voidaan määritellä miehen 80-luvun eteläamerikan saavutusten ansiosta termillä ”Sotarikollinen”.

  USA:n 1900-luvulla aloittama imperalistinen sortopolitiikka on ilmeisesti Kokoomuksen pojille täysin tuntematon asia, tai sitten (todennäköisemmin) historiaan hämärtynyt ”ajan henki”. Harmi vaan että sama meininki jatkuu lähi-idässä, nyt kun eteläamerikassa melkein kaikki maat on valinneen vasemmistolaiset hallitukset vastustamaan USAn interventioita, pommituksia, vallankaappauksia, huumesotaa ja vapaata markkinataloutta.

  Kun Team Kanerva and Häkämies seikkailee maailmalla, tulee kyllä Tuomiojaa ikävä. ”Örkin” kannanotot Israelin ja Palestiinan tragediaan ja lähestymistapa Libanonin kriisiin kesällä 2006 osoittavat realistista maailmankatsomusta, jota toivoisikin ulkopolitiikkaa hoitavilta henkilöiltä.

  Voi vain rukoilla että SDP saisi potkittua Heinäluoman pois puheenjohtajan pallilta mahdollisimman pian.

  Taisin eksyä vähän aiheesta. Jatka jaska sivujen päivityksiä. Tee juttu vaikka Niinistön turvatakuu-kysymyksestä tai Kanervan ja Kataisen uusista seikkailuista. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: