SDP rikkoo YT Lakia ?

Oops

Perjantaina 30.3 Mtv:n uutiset kertoivat demareiden lomauttavan koko puoluetoimiston väen kuukaudeksi vaalitappiosta johtuen (IL aiheesta). Aihe on monella tapaa herkullinen retosteltava, ensinnäkin demarithan ovat olleet kovasti äänessä kritisoimassa esimerkiksi UPM:n Voikkaan -paperitehtaan lopetusta ja vaikkapa Perloksen henkilöstövähennyksiä. On kuulema törkeää kapitalismia ja piittaamattomuutta yhteiskuntavastuuta että ihmisiä irtisanotaan ja lomautetaan voittoa tekevissä yrityksissä ( mainittakoon että UPM:n suljettu tehdas pyörinyt vuosia tappiolla ja Perloksenkin tulos ollut raskaasti pakkasella vaikka halpamaiden tuotanto on tuota Suomen tuotantoa subventoinut). Noh, nyt demareilta sitten leikataan puoluetukea veks 373K€ tältä vuodelta ja ensi vuodelta 490K€ ja tuskin on keritty vaalitulosta laskea kun demarit itse ovat pistämässä koko puoluetoimiston henkilökunnan (vajaat 30 hlö) kuukauden pakkolomalle. Voisi nyt varmaan pikkasen virnuillen kysäistä että missä nyt on demarien yhteiskuntavastuu ? 😉

Virnuilun lisäksi esiin nousee itseasiassa mielenkiintoinen kysymys, että kuinkas demareilla onnistuu tuollaisen 30-päisen henkilökunnan lomauttaminen lähestulkoon lennosta ?

Kuten yllä linkatussa IL:n uutisessa mainitaan vaalien jälkeen aloitetut YT-neuvottelut on päättyneet ja vajaat 30 henkeä on heinäkuun pakkolomautettuina, kuitenkin kaiken järjen mukaan SDP:n itse säätämän YT-menettelyn mukaisesti tuota koko toimiston henkilökunnan lomauttamista ei voida sopia viikossa kuten näyttää uutisoinnin mukaan tapahtuneen. Vaikka henkilökunnan määrä ei nähtävästi ylitäkään tuota 30:n YT-rajaa niin se kuitenkin tulee sovellettavaksi koska toimenpiteet kohdistuvat yli 10:een työntekijään ja YT menettelyssä päädytään ratkaisuun, joka koskee yli kymmentä henkilöä niin neuvotteluaika onkin minimissään 6vkoa eikä 1vko kuten SDP näyttää asian käytännössä hoitaneen. Tämä YT-menettelyn ykköspuolustaja näyttää siis täysin viisveivaavan lain määräyksistä samalla kun hakee mediajulkisuutta muiden toimien kritisoinnilla ja halusi väen vängällä saada YT-menettelyn koskemaan myös 20:n hengen yrityksiä kokoomuksen, kepun ja rkp:n sitä vastustaessa.

Kyseessä nyt ei kuitenkaan ole mikään ainutkertainen tapaus SAK:n tai sen poliittisen siiven SDP:n keskuudessa, sillä molemmat ovat muutaman kerran vuodessa julkisuudessa langettavista tuomioista, jotka päätetty laittomista irtisanomisesta, syrjinnästä, yt-lain noudattamatta jättämisistä jne.

Olisi varsin lystikästä jos puoluetoimiston väki veisi nyt työnantajansa työtuomioistuimeen YT-lain rikkomisesta ja vaatisi korvauksia, nyt tuo minimikorvaus taitaa olla 3kk palkkaa vastaava summa ja jos nyt muistelen oikein niin 1.7 alkaen min. 30.000€/hlö, joka tekisi tuolla 30:n nuppiluvulla -900.000€ lisäloven demareiden kukkaroon rotfl

PS. Mielenkiinnosta voi sitten seurata löytääkö tuo SDP:n YT-lopputulos koskaan tietään tähän emosiiven ylläpitämään YT-luetteloon, nyt päivitetty ainoastaan 15.3 asti….

PS2: Eikai muuten SDP:ssä jyllää Viidakon Lait

Mainokset

4 Responses to SDP rikkoo YT Lakia ?

 1. Keijo sanoo:

  Niin laki ei kiellä alle 6 vko yt-neuvotteluaikaa, se voidaan yhdessä molempien osapuolien kanssa käydä se neuvottelu lyhyenä. Se vaatii vaan molempien osapuolien sopimisen.

  Hyvä juttu muuten, muuta toi ”laki” ja siihen viittaaminen meni metsään n. 2 kilometriä.

 2. Wilhelm sanoo:

  Laki nimenomaan kieltää alle 6vko yt-neuvottelut irtisanomistapauksissa. Lakia suoraan lainaten:

  ”Jos 2 momentissa tarkoitettu toimenpide ilmeisesti johtaa vähintään kymmenen työntekijän tai toimihenkilön irtisanomiseen, lomauttamiseen yli 90 päiväksi tai osa-aikaistamiseen, on neuvotteluaika kuitenkin vähintään kuusi viikkoa neuvottelujen alkamisesta”

 3. Hop Hop sanoo:

  Ja tuossa oltiin lomauttamassa kuukaudeksi jossa ainakin meikäläisen kalenterissa on vielä alle 90 päivää.

 4. Wilhelm sanoo:

  Jaa kas, totta turiset. Taas ollaan hereillä… Noh, kiitos korjauksesta. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: