Nk. nollabudjetoinnin vuoro

Accountant Monkey
Valtiosihteeri Raimo Sailas muistuttaa tuoreissa uutisissa kuinka mitään jakovaraa ei ole olemassa eli iskee madonlukuja tiskiin sopivasti hallitusneuvotteluiden alla kuten viranpuolesta tuleekin tehdä. Kuitenkin asia mikä tässä maassa on ehdottomasti tehtävä on rakenteiden uudistaminen, mietittävä maalle strategia ja panostettava siihen sekä miettiä mitä asioita valtion ylipäätään tulee kustantaa ja miten tuota saadaan järkiperäistettyä. Kyllä sitä jakovaraa halutessa löytyy mutta on täysin selvää että ei niitä voi nykymenojen ja -rakenteiden päälle ympätä ja samalla laskea verotusta maailmanennätyslukemista.

Nollabujetoinnin vuoro

Eli sen sijaan että lätkitään prosenttikorotuksia kaikille niille momenteille mitä kymmenien vuosien aikaan on keksitty, tehtäisiinkin tällä kertaa Nollabudjetti, joka tarkoittaa että lähdetään liikkeelle puhtaalta pöydältä.

Ekana määritellään että mitkä ylipäätään kuuluu valtiolle ja sitten vedetään niihin summat perään. Väitän että tuossa jo pelkästään unohtuu usealla miljardilla kohteita, joihin syydetään rahaa vanhasta muistista.

Nyt härmälässä maailman korkeimpia ’Sosiaali- ja Terveysmenobudjetteja suhteessa väestöön mutta kun tuosta ottaa tuon Sosiaalipuolen pois niin jää jäljelle Euroopan pienimpiin kuuluva Terveysbudjetti. Ei tuossa ole mitään tolkkua eli kun raapaistaan tukipuolelta pois ja painotetaan terveyspuoleen niin ei tuo mitään uutta maksa kun siiretää lahkeesta toiseen.

Noista sosiaalimenoista vielä sen verran että ihan järjetöntä valtiolla maksaa ansiosidonnaisia liittojen jäsenille kun eivät premiumiakaan saa -> vakuutussysteemi tuohon, AY jäsenmaksujen verovähennykset veks ja en mä kyllä ymmärrä miksi valtion pitää tukea omistusasumista korkojen verovähennyksin – asukoon kukin siinä mallissa kuin haluaa ja turha nyt yhtä ryhmää on muiden kustannuksella tukea.

Ps. Blogin videogalleriaan lisätty hieman uutta materiaalia viikonloppuna ja tiistaina =)

Mainokset

6 Responses to Nk. nollabudjetoinnin vuoro

 1. Mailmaa nähnyt sanoo:

  Ikää sinulla taitaa olla kohta jo 20 jutuista päätellen?
  Kaikkia niitä tulonsiirtoja kannatat mitkä lasket joskus tarvitsevasi itse, muita vastustat.

 2. Jaska sanoo:

  Tuo sun kommentointi ja lukutaito taitaa kyllä mennä sinne ala-asteen ensimmäisille luokille, jos tuosta ylläolevasta saat irti yhtään mitään sellaista että olisin jotain tukia jakamassa/kannattamassa. Tuossahan päinvastoin ehdotetaan panostuksien siirtämistä eri tukimuodoista terveyden- ja vanhustenhuoltoon, jotka tilastojenkin mukaan euroopan pohjatasoa kun täällä demarit haluaa syytä rahat noiden sijasta tulonsiirtoihin. Olen tuosta siis erimieltä. …ikäkysymyksestä sen verran että olet kohtuullisen ulalla – siinäkin 😉

 3. Mailmaa nähnyt sanoo:

  Käsitykseni muodostin blogisi kirjoituksista joissa haluat rahaa jaettavan ilman vastinetta sinne tänne ja juuri sellaisiin kohteisiin joita todennäköisesti tulet itse joskus käyttämään.
  Vaimoni muuten luuli sinua Vihreiden kannattajaksi luettuaan elintarvikkeiden alv:a koskevan ehdotuksesi; Helvetti että ne on röyhkeitä, oli kommentti.

 4. Jaska sanoo:

  Mistäköhän kirjoituksesta saat irti sen että haluaisin rahaa jaettavan vastikkeetta sinnetänne tai johonkin missä se minua erityisesti hyödyttäisi ? Ylläolevassa kirjoituksessa esitän että vähennetään tulonsiirtoja ja heivataan niitä rahoja terveydenhuoltoon, joka on retuperällä. Mainitaan nyt sen verran tuostakin että mua tuo nyt ei hyödyttäisi pätkääkää, kun viimeiset 20v tullut käytettyä yksityisiä terveydenhuoltopalveluita ja nyt nuo hoituu vakuutuksen kautta.

  Mitä tuossa kepuleiden elintarvikkeiden alv -alennuksen vaihtoehto -turinassa hain niin oli vaihtoehto miten se 500milliä voidaan jakaa eteenpäin ilman että väliportaat nyysivät siitä 300milliä välistä. Myönnän että lopputulos nayttää aika ’punikkimaiselta’ mutta niin oli tarkoituskin kun pyrin estämään vasta-argumentoinnin että tuo ei olisi kaikille tasapuolista millä kepulit on juuri ruuan alv -alennustaktiikkaa perustelleet. Jos 500milliä halutaan verotusta keventää niin se on mahdollista tehdä myös siten että se ei valu valtaosin ’harakoille’.

 5. Yrittäjä sanoo:

  Tuon Keskustan malli loisi yksinkertaisella tavalla lisää työpaikkoja, sinun mallissa byrokratia hukuttaa edut ja säästöt. Toinen mahdollisuus on että olet tyypillinen peruskoulun ope-tyylinen akateeminen eli kateellinen yrittäjille.

 6. Jaska sanoo:

  Jaahas, vaihdoit sitten nimmaria millä kommentoit =) Sekä ’Maailmaa nähnyt’ että ’Yrittäjä’ näkyvät tulevan samasta IP-osoitteesta =) Suosittelisin että menet heittämään
  tuota sun pas*aa sinne Suomi24 -foorumeille kaltaistesi seuraan.

  Mihinkähän perustuu että tuo toisi lisää työpaikkoja ? Siihen että jengi alkaa nyt syöpöttelemään enemmän ja kaupassa tarvitaan lisää henkilökuntaa ? Eiköhän se työllisyyskin parane reippaammin jos kansan ostovoima kasvaa 500 milliä eikä välistävetojen jälkeen 200milliä. Jengi saa itse sitten päättää mihin kulutukseen tuon rahan haluavat heittää, toinen voi ostaa kotimaisten jyväjemmareiden loisteputkien alla kasvattamia tomaatteje ja toinen voi vaikka ostaa siivouspalveluja himaan. Eiköhän jokainen itse osaa paremmin päättää mihin tuon summan kohdistaa.

%d bloggers like this: